Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μαυρομάτικα με γιαχνερά


 Μαυρομάτικα φασολάκια, για όσους δεν νηστεύουν το λάδι, αλλά και όσοι το νηστεύουν, μπορούν να τα φάνε αλάδωτα με λεμονάκι η ξίδι.
Γιαχνερά είναι τα άγρια χόρτα που κάνουμε πίτες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε, μάραθα, τσόχους, πρασάκια, καυκαλήθρες, μυρώνια κλπ.

Υλικά
1/2 κιλό φασολάκια μαυρομάτικα
1 κιλό γιαχνερά χόρτα καθαρισμένα ,πλυμένα και κομμένα μέτρια
2/3 της κούπας λάδι
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες και 1 μεγάλη κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένη μέσα, αλάτι.






Βράζουμε τα φασολάκια για 20 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
 Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα.
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με το λάδι, αλάτι και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 7 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ και τα φασόλια μέ λίγο από το ζουμί τους. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για
 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτα μας.
Θα δείτε από μόνοι σας πότε είναι έτοιμη.

Και το φαγητό είναι έτοιμο.
Τα χόρτα δεν χρειάζονται περισσότερο χρόνο, και τα φασολάκια ήταν βρασμένα.
Ένα πολύ νόστιμο-εύκολο-νηστίσιμο φαγητό, με πολλά ωφέλη, για την υγεία μας, αφού συνδιάζει όσπρια και χόρτα.
Φτιάξτε το αξίζει τον κόπο.
Και όσοι δεν τρώνε σήμερα λάδι, μπορούν να κρατήσουν αλάδωτα φασόλια, να τα φάνε με λίγο λεμόνι, και να τα συνοδεύσουν με μια κριθαροκουλούρα, με τρμμένη ντομάτα, αλάτι, και ρίγανη.
Καλό υπόλοιπον της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου