Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Πιο απλά πιο λιτά πιο εύκολα και πιο αφράτα τσουρέκια δεν έχετε δοκιμάσει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω είναι σκέτος <<αφρός&g...

Τα πιο αφράτα τσουρέκια που έχετε δοκιμάσει!

Απριλίου 15, 2015 Κρητικά Τραπεζώματα 5 Comments


Πιο απλά πιο λιτά πιο εύκολα και πιο αφράτα τσουρέκια δεν έχετε δοκιμάσει.
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω είναι σκέτος <<αφρός>> δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Γίνονται όπως στην φωτογραφία και από γεύση άπαιχτα!
Υλικά
τα υλικά τα μετράμε όλα με μια πολύ μεγάλη κούπα του νες

Για το προζύμι

  • μια κούπα χλιαρό γάλα+1 κ΄γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγια +1 καλά γεμάτο κ.γ.
  • 1 κούπα αλεύρι


Για τη ζύμη

  • 2/3 της κούπας ζάχαρη και 2 κ.σ. ακόμη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι + μισό ακόμη
  • 1 κ.γ. μαχλέπι, 1/3 κ.γ. μαστίχα, 1 φακελάκι βανίλια
  • 2/3 της κούπας γάλα πάντα χλιαρό
  • 2 αυγά και
  • αλεύρι περίπου 1 κιλό εγώ χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά για το άλειμμα των τσουρεκιών, και αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά 
  •  1 κούπα σταγόνες σοκολάτας





 Βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, ανακατεύουμε,  προσθέτουμε και το  αλεύρι ανακατεύουμε καλά, και περιμένουμε ν΄ ανέβει το προζύμι.
 Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα υλικά της ζύμης (αυγά ζάχαρη, 1 φλιτζάνι λάδι, τα μυρωδικά και 2/3 της κούπας γάλα) και τα βάζουμε στο φουσκωμένο πλέον προζύμι.
Ανακατεύουμε, και προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη, που σχεδόν να κολλάει στα χέρια μας.  Τώρα θα βάλουμε το μισό φλιτζάνι το λάδι σιγά σιγά στη ζύμη, ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει.
 Σκεπάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος και μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και πλάθουμε κορδόνια.


Τα πλαταίνουμε με τα χέρια μας, και βάζουμε επάνω σταγόνες σοκολάτας. Έπειτα τα ξανακάνουμε κορδόνια, και τους δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε.
 Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
 Όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν, και να πάρουν χρώμα.
Και έχουμε έτοιμα αυτά τα σούπερ φουσκωτά- αφράτα, μοσχομυριστά, και πεντανόστιμα τσουρέκια.
Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν είναι πραγματικά υπέροχα!

5 σχόλια:

  1. Έφτιαξα τα τσουρέκια χθες και ήταν ακριβώς σαν τις φωτογραφίας!! Χρόνια πειραματίζομαι με τα τσουρέκια και είναι πρώτη φορά τόσο νόστιμα και αφράτα, σαν του φούρνου! Τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινά χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν προσπαθώ οι συνταγές μου να είναι εύκολες, κατανοειτές, και ακολουθόντας τις κανείς να φτάνει σ΄ένα γευστικό αποτέλεσμα που να τον ικανοποιεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.Θα ήθελα μία διευκρίνηση.Οταν λέτε ενα φλυτζάνι του καφέ λάδι εννοείται φλυτζανάκι για ελληνικό καφέ η φλυτζάνι γιά νες-καφέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. του Ελληνικού καφέ όχι του νες

    ΑπάντησηΔιαγραφή