Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Mια ζεστή κόκκινη ψαρόσουπα με φρεσκότατο σκορπίδι όνειρο. Τη σούπα την αφήνουμε ως έχει δεν κάνουμε αυγολέμονο. Τ ο ψαράκι απλά...

Κόκκινη ψαρόσουπα με σκορπίδι γεμάτη βιταμίνες!

Δεκεμβρίου 09, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments


Mια ζεστή κόκκινη ψαρόσουπα με φρεσκότατο σκορπίδι όνειρο.
Τη σούπα την αφήνουμε ως έχει δεν κάνουμε αυγολέμονο.
Τ ο ψαράκι απλά φανταστικό! Μαζί με τα λαχανικά περιχυμένα όλα με λαδολέμονο,
Τι πιο θρεπτικό νόστιμο, υγιεινό?
Και η σούπα όλο βιταμίνες για τα παιδιά μας και όχι μόνο.
Υλικά

  • 1 μεγάλο σκορπίδι εγώ έβαλα και 1 κοκκινόψαρο
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 2
  • 4-5 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 4 μέτρια κρεμμύδια κι αυτά κομμένα στη μέση, 1/2 κούπα λάδι και το χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια, για το λαδολέμονο, και αλάτι


Για τη σούπα

  • το ζουμί από τα ψάρια και τα λαχανικά 1/2 κούπα κίτρινο ρύζι 
  • το χυμό 2 λεμονιών αλάτι πιπέρι (προαιρετικά) 
  • και 1 γεμάτη κ. σ. ντοματοπελτέ

Και επί το έργο.
Καθαρίζουμε. πλένουμε, κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με το νερό να τα σκεπάζει  3 δάχτυλα .


Μετά από 25 περίπου λεπτά, βάζουμε μέσα και τα ψάρια, τα οποία έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και πλύνει.
Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα. Το σκορπίδι θέλει λίγο βράσιμο παραπάνω, αλλά το κρέας του και το ζουμάκι που βγάζει είναι πραγματικά φανταστικό.


Αφαιρούμε με τρυπιτή κουτάλα, λαχανικά και ψάρια, και τα βάζουμε σε μια πιατέλα ή σ΄ένα πυρέξ, όπως έχω κάνει εδώ. Βολεύει πάρα πολύ όταν τα περιχύσουμε με λαδολέμονο.

Αλατίζουμε, χτυπάμε το λαδολέμονο στο μπλέντερ και περιχύνουμε ψάρια-λαχανικά
.Σουρώνουμε το ζουμί της κατσαρόλας, κρατάμε μια κούπα, και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ζουμί  και 2 κομμάτια πατάτες, λίγο σέλινο, 4-5 κομματάκια καρότα, λίγο κρεμμύδι, και 2 κομμάτια ντομάτας, από τα λαχανικά που βράσαμε. Τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα .Προσθέτουμε και το ντοματοπελτέ, και μόλις βράσει, βάζουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, αλατίζουμε, και ψήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

Όταν είναι έτοιμο πλέον, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και σερβίρουμε.


Ζεστή υπέροχη μοσχομυριστή σούπα και ψάρια με λαχανικά με λαδολέμονο.
Αυτό είναι ένα πραγματικά πλήρες γεύμα.
Με ένα κομμάτι φρέσκο ψωμάκι, και αν θέλουμε, λίγο τριμμένο πιπέρι στη σουπίτσα μας.


0 σχόλια: