Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

Χρόνια πολλά σήμερα σε όλους όσους γιορτάζουν!!!! Χρόνια πολλά και στο γιο μου!!!! Υπέροχα  κουραμπιεδάκια για σήμερα.  Μόλις τα τελεί...

Τραγανά κουραμπιεδάκια μπουκίτσες !

Νοεμβρίου 30, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

Χρόνια πολλά σήμερα σε όλους όσους γιορτάζουν!!!!
Χρόνια πολλά και στο γιο μου!!!!
Υπέροχα  κουραμπιεδάκια για σήμερα.
 Μόλις τα τελείωσα. Κυριολεκτικά πανεύκολα, τραγανά, βουτυρένια!.
Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο, και κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίζει!
Το βούτυρο γάλακτος, με τη άχνη ζάχαρη τις βανίλιες, το ψημένο αμύγδαλο και το κονιάκ,  δίνουν ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα!
Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο ιδικά αν έχουμε ψημένα και κομμένα τα αμύγδαλα από πριν.

Υλικά
250 γρμ. βούτυρο γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας άχνη
1 φακελάκι βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
2/3 της κούπας αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
1 κ.γ. μπέικιν
περίπου μισό πακέτο αλεύρι κοσκινισμένο
και 1 πακέτο ζάχαρη άχνη, και 2 βανίλιες με  τις οποίες θα την  ανακατέψουμε


Μέχρι να χτυπήσουμε το βούτυρο και την άχνη, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα, και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Αν δεν τα θέλετε  χοντροκομένα  αλέστε τα στο μούλτι.

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια το μπέικιν  και το κονιάκ, και συνεχίζουμε το χτύπημα..
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα και τα αμύγδαλα.
Κοσκινίζουμε και το αλεύρι. Προσοχή μπορεί να χρειαστεί λιγότερο από μισό πακέτο.
Σταματάμε να βάζουμε αλεύρι όταν δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Πρέπει όμως να είναι μαλακιά για να μπορούμε να πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια μας.



 Όπως βλέπετε είναι έτοιμη.




Τώρα επί το έργον. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια (μπουκίτσες) ή μισοφέγγαρα ότι σας αρέσει.
Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα,

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Γίνονται σούπερ τραγανά και αφράτα.


Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, κοσκινίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα άχνη ζάχαρη, και βάζουμε επάνω τους κουραμπιέδες.
Ξανακοσκινίζουμε  επάνω τους μπόλικη άχνη.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν και,
είναι έτοιμοι για φάγωμα!
Υπέροχα μικρά τραγανά κουραμπιεδάκια. Γίνονται στο πι και φι.
Κάτι ακόμα. Όταν θέλω να κάνω κουραμπιέδες φροντίζω να έχω από πιν ψημένα και κομμένα τα αμύγδαλα. Οπότε η διαδικασία φτιαξίματός τους μετά είναι παιχνιδάκι.



0 σχόλια: