Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το πιο αφράτο-τρυφερό κέικ



Ένα πραγματικά τρυφερό- βελούδινο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα.
Και επειδή έχουμε και μια σοκολατομανία, θα προσθέσουμε και κομμάτια σοκολάτας, τα οποία όμως είναι προαιρετικά. Είναι τόσο απαλό, τόσα αφράτο, τόσο μυρωδάτο, που δεν είναι απαραίτητη η σοκολάτα.  Απλά εδώ,στα περισσότερα γλυκά ρωτάνε. Σοκολάτα έχει? Και αναγκαστικά βάζω στα  γλυκά μου.
Θα χρειαστείτε 10 λεπτά για να το φτιάξετε,( δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα) και 45-50 λεπτά για να το ψήσετε.



Υλικά

  • 5 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 1  κούπα γάλα, και 1/3 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 1 /2 της κούπας κόκκινη φαρίνα
  • 2 κ.γ. μπέικι
  • κομματάκια μαύρης  σοκολάτας  προαιρετικά, και ξύσμα από λεμόνι

μετράμε τα υλικά με κούπα του Νες.




Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα κομμάτια σοκολάτας (προαιρετικά).
Έπειτα το γάλα. το χυμό πορτοκαλιού, και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικι.
Βάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
Και έχουμε έτοιμο, ένα ευωδιαστό, απαλό, μοσχομυριστό κέικ.
Τόσο αφράτο, για τα καφεδάκια μας και το κολατσιό των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου