Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΕΙΑ ΝΗΣΤΉΣΙΜΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Είναι σοκολατένια, νόστιμα μπισκότα, χωρίς να είναι φορτωμένα με περιττές θερμίδες.
Ταυτόχρονα είναι πάρα πολύ υγιεινά, αφού δεν περιέχουν βούτυρο, αυγά, και γενικά τίποτα που να φορτώνει αρνητικά τον οργανισμό μας.
Με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού, μαύρη σοκολάτα, και κακάο, είναι ότι πιο υγιεινό μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε.
Θα ξετρελαθούν τα παιδιά σας.
Νομίζω όμως ότι είπα αρκετά.
Πάμε να τα φτιάξουμε.


Υλικά
  • 2/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 της κούπας ζάχαρη
  • 2/3 της κούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 1 μπέικιν
  • 1/2 κ. γ,. σόδα (θα κρατήσουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού και θα τη διαλύσουμε μέσα)
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • 4-5  κούπες αλεύρι
  • 2 1/2 κ. σ. κακάο
  • 1 κουβερτούρα των 125 γρμ. για το τέλος







Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, το λάδι με την ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το λικιέρ,
το μισό χυμό πορτοκαλιού, και τον υπόλοιπο χυμό με την σόδα καλά διαλυμένη μέσα του.
Τέλος βάζουμε τα καρύδια, και το αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Πλάθουμε μπαλίτσες και τους κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Εγώ χρησημοποίησα την ανάποδη μεριά της ξύλινης κουτάλας μου γ΄αυτό το λόγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, και γεμίζουμε την τρύπα, στα κρύα πλέον μπισκότα.

Περιμένουμε να κρυώσει και η σοκολάτα (μπορούμε να τα φάμε και με ρευστή την σοκολάτα, και έτσι είναι ακόμα νοστιμότερα)  και είναι έτοιμα να τα τσακίσουμε στην κυριολεξία.
Είναι ότι πιο εύκολο, αγνό, και νόστιμο, σε νηστίσιμο σοκολατένιο μπισκότο.
Δοκιμάστε τα άλλωστε όπως βλέπετε είναι πολύ απλά και εύκολα.

4 σχόλια:

  1. καλησπερα !θα ηθελα να ρωτησω με τη συνταγη ποσα κομματια γινονται.ευχαριστω εκ των προτερων.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση και σε σένα. Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 40 κομμάτια. Εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος.

      Διαγραφή
  2. Η ζύμη κολλούσε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να προσθέσω παραπάνω αλέυρι για να γίνει εύπλαση και στο τέλος γίνανε τελείως άγευστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο τα κάνω συχνά και γίνονται ανάρπαστα δηλ δεν μπορούσες να τα πλάσεις? ήταν πολλά τα υγρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή