Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Νόστιμο φαγητό που εδώ σε μας αρέσει τρελά.
Μοσχαράκι ντόπιο λοιπόν στιφάδο.
Πάμε να το φτιάξουμε.

Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
2/3 της κούπας λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια για να το τσιγαρίσουμε και 1,5 κιλό για το στιφάδο
3 ώριμες ντομάτες και 1 καλά γεμάτη κ. σ. ντοματοπελτέ
3-4 κ. σ. ξύδι εξαρτάται πόσο δυνατό είναι το δικό μου είναι χωριάτικο και είναι μπαρούτι όπως λέμε εδώ (πάρα πολύ δυνατό)
 ρίγανη, κύμινο, μπαχάρι, πιπέρι,θυμάρι και 2 φύλλα δάφνης



Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι για 3-4 λεπτά χωρίς να τα κάψουμε.
Προσθέτουμε το κρέας το αφήνουμε να τσιγαριστή από τη μια πλευρά
και όταν είναι έτοιμο και ξεκολλάει από την κατσαρόλα το γυρίζουμε να τσιγαριστεί και από την άλλη πλευρά. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ελέγχοντας κατά διαστήματα αν χρειάζεται νερό και ανακάτεμα το φαγητό.
Πένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμύδια μας και τα κόβουμε σε μέτριες λωρίδες.
 Όταν το κρέας έχει μαλακώσει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια
 τη σάλτσα με το ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά μας εκτός από τη δάφνη.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι πλέον έτοιμο προσθέτουμε το ξύδι και τη δάφνη.
Αφήνουμε να βράσει για κανένα πεντάλεπτο ακόμα και είναι έτοιμο
για να το απολαύσουμε.
Τα κρεμμυδια δεν πρέπει να λιώσουν πρέπει να κρατάνε λίγο.
Είναι ένα πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό και όχι μόνο.
Εδώ είναι αγαπητό όλες τις εποχές από μικρούς και μεγάλους.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή τό στιφάδο πρέπει να έχει τόσο ζουμί όσο φαίνεται στο πιάτο; Σούπα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ βαλε οσο θελεις ! Παντως εμενα δεν μου φαινεται οτι εχει πολυ ζουμι. Οπως εχει μαθει ο καθενας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή