Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΕΙΑ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Πεντανόστιμα λαδοκούλουρα.
Εδώ στην Κρήτη, θα συναντήσετε αμέτρητες συνταγές για λαδοκούλουρα, καθώς είναι πολύ αγαπητά, σε όλους.
Τα σημερινά είναι τραγανά-αφράτα-τριφτά.
Ναι συνδυάζουν και τα τρία μαζί, και είναι και τρομερά εύκολα.
Ας τα φτιάξουμε λοιπόν.

Η συνταγή είναι μεγάλη και γίνονται πάρα πολλά κουλουράκια.
Αν θέλετε λιγότερα κάντε τη μισή δόση.
Υλικά

  • 4 ποτήρια λάδι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 1/3 κ. γ γαρίφαλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 κοφτό κ. γ. σόδα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρακί
  •  αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει ( 2 πακέτα αλεύρι περίπου)


Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη τη μισή πορτοκαλάδα τη ρακί και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαλύουμε και την αμμωνία στο χλιαρό νερό τη βάζουμε μέσα  και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Τέλος, διαλύουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα που αφήσαμε, την ρίχνουμε μέσα ,με την κανέλα και το γαρίφαλο..Ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα,
και αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια .Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα για να γίνουν τριφτά τα κουλούρια μας..
Αρχίζουμε να κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε.
Εγώ προτίμησα να τα κάνω όχι στρογγυλά αλλά σαν τελικό σίγμα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Όταν βγουν από το φούρνο είναι λίγο μαλακά, αλλά μετά γίνονται τραγανοτριφτά και πολύ αφράτα.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε είναι πολύ εύκολα και απίστευτα νόστιμα, και πολύ υγιεινό σνακ για τα παιδιά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου