Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ! ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!

Γιαούρτι έχουμε φτιάξει ξανά. Αλλά πως να αντισταθούμε στον πειρασμό να φτιάξουμε και σήμερα.
Πόσο μάλλον όταν έχουμε φρέσκο πρόβειο γάλα από το χωριό, και έχουμε πετύχει πλέον τις τέλειες αναλογίες, για ένα πλούσιο, νόστιμο και αγνό γιαούρτι με όλα τα οφέλη που περιέχει.
Χαίρομαι δε πάρα πολύ, γιατί το γιαούρτι μου έγινε συμπαγές, όχι νερουλό, και με πολύ ωραία τσίπα.
Ένα γνήσιο πρόβειο γιαούρτι!
Και η συνταγή απλούστατη!


Υλικά
6 κούπες πρόβειο γάλα και 1 κούπα ακόμα (το γάλα το έχουμε βράσει )
1 γιαούρτι πλήρες



Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. Παίρνουμε τη μια κούπα και διαλύουμε καλά μέσα το στραγγιστό γιαούρτι. ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΜΑΓΙΆ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ.
Ρίχνουμε τη μαγιά μας στο χλιαρό γάλα, και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί μέσα του.
Εδώ είναι τα μπολάκια μας.
Τα γεμίζουμε με το γιαούρτι που φτιάξαμε, και τα βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς,για μιάμιση ώρα. Όταν περάσει η ώρα,
κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκεί μέσα.
Τα βγάζουμε κρύα πλέον και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα γιαούρτια μας είναι έτοιμα και νοστιμότατα!
Σας έβγαλα φωτογραφίες για να δείτε την
τσίπα που έχει σχηματιστεί πάνω στο γιαούρτι.Έγινα φανταστικά και σίγουρα καλύτερα από του εμπορείου γιατί ξέρω τι έχουν μέσα .
Αγνό πρόβειο γάλα.

3 σχόλια:

  1. Καλά αυτό εδώ είναι άλλο;
    http://cretatrapezomata.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8685.html
    Ποιό είναι τελικά το σωστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα 2. Απλά το δεύτερο είναι περισσότερο τελειοποιημένο και ακριβές.
    Και τα δυο όμως είναι εξίσου καλά.
    Όσο για τις συνταγες, θα δεις το ίδιο φαγητό μαγειρεμένο διαφορετικά, εδώ στη Κρήτη υπάρχει διαφορά στον τρόπο μαγειρέματος του κάθε φαγητού όχι μόνο από νομό σε νομό αλλά και από χωριό σε χωριό του ίδιου νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ki apo spiti se spiti mh soy pw... To thema einai na einai swstes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή