Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!

Ιανουαρίου 08, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments



Παντός καιρού γλυκάκι το γαλακτομπούρεκο.
Κατά γενική ομολογία αρέσει στους περισσότερους.
Νομίζω ότι είναι ότι χρειάζεται αυτήν την περίοδο μετά από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.
Θα μου πείτε μετά από τόσα γλυκά, γλυκό?
Δεν πειράζει όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο.
Λόγοι υγείας με ανάγκασαν  να μείνω μακριά από το blog, και αποφάσισα να επιστρέψω με ένα αγαπημένο γλυκό.

Υλικά (θα μετρήσουμε όλα τα υλικά μας με την πιο μεγάλη κούπα που έχουμε)

1 πακέτο φύλλα κρούστας
4 μεγάλες κούπες γάλα (εγώ είχα πρόβειο οπότε η κρέμα μου έγινε πολύ πλούσια)
1 φακελάκι βανίλια
1 κούπα σιμιγδάλι
2/3 κούπα ζάχαρη
4 αυγά αλλά θα βάλουμε μόνο του 2 κρόκους
 βούτυρο γάλακτος, ή βιτάμ, ότι προτιμάτε,  για το άλειμμα των φύλλων
1 γεμάτη κ. σ. βούτυρο ( αν έχετε πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα δεν χρειάζεται)

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό και 2 γεμάτες  κ. σ. μέλι



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (γάλα, σιμιγδάλι, ζάχαρη, αυγά, βανίλια,).
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Θα δείτε ότι μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα θα πήξει.
Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
Μέχρι να κρυώσει η κρέμα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι, για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θ΄αρχίσει να βράζει).
Το αφήνουμε να κρυώσει και

βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή τρία μικρά (ζαχαροπλαστείου).

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τρία φύλλα κάτω στα ταψάκια ή στο μεγάλο ταψί(μόνο που στο μεγάλο ταψί, θα βουτυρώσουμε και θα βάλουμε τα μισά φύλλα κάτω, και τα μισά πάνω στην κρέμα).
Μοιράζουμε την κρέμα στα ταψιά και βουτυρώνουμε και στρώνουμε από πάνω τους και τα υπόλοιπα φύλλα μοιράζοντας τα ώστε να φτάσουν.

Τα βουτυρώνουμε από πάνω και
τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ζεστά όπως είναι από το φούρνο τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Ε και μετά φτάνει η ώρα της απόλαυσης.
Υπέροχα ζεστά γαλακτομπούρεκα.

0 σχόλια: