Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ



Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς  μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ . λάδι
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες στο νερό, μόνο την ψίχα τους στον κιμά μέσα δεν θα βάλουμε αυγό
  • 3-4 αυγά σφιχτά καλοβρασμένα
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
  • 5 μέτρες πατάτες κομμένες σε μέτρια στενόμακρα κομμάτια
  • θυμάρι, αλάτι ρίγανη για τις πατάτες
  • 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • το χυμό από 2 λεμόνια, και 1 κομμάτι λαδόκολλα 


Βάζουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το λάδι, τη ντομάτα, το ψωμί αφού το έχουμε βρέξει και στίψει καλά, αλάτι, θυμάρι, πιπέρι και ρίγανη,



και ζυμώνουμε πολύ καλά το κιμά.


Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και απλώνουμε επάνω της τον κιμά.
Βάζουμε στην σειρά και τα αυγά.  Εγώ έβαλα τρία, εσείς αν θέλετε βάλετε περισσότερα.


Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το ρολό τυλίγεται πανεύκολα.

Βλέπετε πόσο ωραίο γίνεται σαν σαλάμι.
Κόβουμε τις πατάτες τις αλατίζουμε τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι και με τη βοήθεια της λαδόκολλας, πολύ εύκολα ρίχνουμε το ρολό μας στο ταψί.
Ανακατεύουμε το λάδι με τις τριμμένες ντομάτες και όπως βλέπετε στην προηγούμενη φωτογραφία περιχύνουμε το φαγητό μας.

Τέλος στρώνουμε πάνω στο ρολό μας όσες φέτες σαλάμι αέρος θέλουμε.

Σκεπάζουμε το ρολλό με λαδόκολλα να μην καεί βάζουμε και 1 κούπα νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 45-50 λεπτά.




Λίγο πριν από το τέλος περιχύνουμε το φαγητό μας με το χυμό από τα λεμόνια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.Σ΄αυτή την φάση βγάζουμε πλέον και την λαδόκολλα για να ροδίσει λίγο το ρολό.

Το φαγάκι μας είναι όπως βλέπετε έτοιμο για φάγωμα.Κρίμα που δεν μπορείτε να το μυρίσετε.
Με τα μπαχαρικά, τη σαλτσούλα, το λεμονάκι του, μοσχομύρισε το σπίτι.
Αν το φτιάξετε καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου