ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΦΕΤΑ


Αγαπημένο φαγητό και εύκολο αν εξαιρέσεις τι καθάρισμα των γαρίδων.
Θεωρώ ότι αυτή είναι η μοναδική καθυστέρηση- δυσκολία που έχει, αλλά σε αποζημιώνει η γεύση.



Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια 10 νούμερο
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες θα τις σφίξουμε να φύγουν τα υγρά τους και έπειτα θα τις τρίψουμε
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτε
  • 200 γρμ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι



Βάζουμε τις γαρίδες σε βραστό νερό να βράσουν για 3 μόνο λεπτά όσο χρειάζεται για να τις καθαρίσουμε.

Σουρώνουμε πολύ καλά το ζουμί τους, και μέσα σ΄αυτό βράζουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά ακριβώς. Τα  σουρώνουμε κι αυτά και τ΄αφήνουμε στην κατσαρόλα ως έχουν.

Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν όχι να καούν


Πλένουμε τις ντομάτες τις χαράζουμε τις σφίγγουμε να φύγουν τα ζουμιά τους, και έπειτα τις τρίβουμε
τις βάζουμε στην κατσαρόλα αλατίζουμε, ανακατεύουμε

και ψήνουμε τη σάλτσα για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Όταν είναι πλέον έτοιμη, βάζουμε μέσα τις γαρίδες να βράσουν μαζί της, για 3 λεπτά μόνο (αν τις βράσετε παραπάνω θα γίνουν σκληρές σαν λάστιχο)
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα μας και τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα μέσα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μπόλικη σάλτσα με γαρίδες.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλη φέτα στο πιάτο μας.
Τέλος τρίβουμε και λίγο πιπέρι επάνω και φυσικά και είναι έτοιμη η γαριδομακαρονάδα μας για φάγωμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις