Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα δύο περιέχουν μαρμελάδα φράουλα και το τρίτο κομμάτια σοκολάτας.
Ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.
Το μείγμα του κέικ είναι ένα, τα υλικά που προσθέτουμε στο τέλος κάνουν τη διαφορά.
Είναι πάρα πολύ αφράτα και νόστιμα.
Αυτό είπαν τουλάχιστον όσοι τα δοκίμασαν.(εκτός και αν το έκαναν από ευγένεια)

Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1 1/2 της κούπας ζάχαρη
  • 1 μπέηκι και 1 κ. γ. ακόμα
  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1και 1/3 της κούπας γάλα
  • 100 γρμ. μαρμελάδα φράουλα ή όποια άλλη σας αρέσει 
  • 50 γρμ. σταγόνες σοκολάτας


Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά
συνεχίζουμε βάζοντας το γάλα
έπειτα το λάδι και το ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι.

Ανακατεύουμε το μπέηκι με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα κι αυτό.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες μιας χρήσης. Στην μια βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας, και στις 2 άλλες κουταλιές από την μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.Είναι πολύ αφράτα και νόστιμα κέικ, σε  γεύσεις που προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα, εσάς μπορεί να σας αρέσει κάποια άλλη, ή να βάλετε σοκολάτα γάλακτος, ή λευκή,  και γενικά ότι σας αρέσει.
Εδώ εξυπηρετούν οι φόρμες μιας χρήσης . Εάν βάζαμε το κέικ σε ένα ταψί, θα ήταν κέικ ή σοκολάτας ή φράουλας όχι όμως και τα δύο.
Έτσι μπορούμε, γευστικά, να να καλύψουμε τις απαιτήσεις όλων των μελών της οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου