ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙ


Γρήγορα, εύκολο, νόστιμο, υγιεινό, ελαφρύ, με ζωικές και φυτικές πρωτεϊνες αλλά χωρίς λιπαρά αν εξαιρέσεις το ελαιόλαδο το οποίο όμως δεν είναι βλαβερό.


Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 4 κ. σ. λάδι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ κρασί
  • αλάτι, πιπέρι προαιρετικά

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια .
Από τα μανιτάρια, πορτομπέλο νομίζω τα λένε, (είναι αυτά τα στρογγυλά λευκά μανιτάρια), τα σκουπίζουμε και ξεφλουδίζουμε το στρογγυλό μέρος τους από πάνω.
Τα κόβουμε σε μακρόστενα λίγο χοντρά κομμάτια, ενώ τις πιπεριές, αφού τις πλύνουμε σε μπαστουνάκια

Σωτάρουμε το κοτόπουλο με το λάδι σε χαμηλή φωτιά
μέχρι ν΄αλλάξει χρώμα ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε πιπεριές κρεμμύδια μανιτάρια, αλατίζουμε, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Τέλος βάζουμε και το κρασάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι το φαγητό να τραβήξει τα ζουμάκια του.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις