Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


Το σημερινό ορεκτικό είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
Το μοναδικό που το <<βαραίνει>> κάπως, ίσως είναι η φέτα.
Τα μανιτάρια είναι μια πολύ ωφέλιμη τροφή, με ελάχιστες θερμίδες, και πρωτεϊνες υψηλής βιολογικής αξίας για τον άνθρωπο, χωρίς χολιστερίνη , περιέχουν ελάχιστο λίπος και ζάχαρα, και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , μεταλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, και φτωχά σε αλάτι.
Περισσότερες πληροφορίες για τα μανιτάρια μπορείτε να βρείτε εδώ.
Tα δικά μου μανιτάρια είναι του σούπερ μάρκετ, για να είμαι και σίγουρη ότι είναι βρώσιμα. Άγρια μανιτάρια για να φας, πρέπει να τα έχει βρει άνθρωπος που να τα γνωρίζει καλά, αλλιώς είναι πολύ επικίνδυνα.


Υλικά

  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 κ. σ. λάδι
  • 1-2 κ. σ. ξύδι, (αναλόγως αν μας αρέσει το ξύδι)
  • 150 γρμ. περίπου φέτα
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα
  • ρίγανη, αλάτι



Τα μανιτάρια κανονικά δεν πλένονται, τα σκουπίζουμε.
Εγώ τα βούτηξα σε ένα μπολ με νερό, τα έστυψα πολύ καλά και τα έβαλα σε μια λεκάνη.
Έριξα επάνω τους το λάδι το ξύδι το αλάτι και τη ρίγανη και τα ανακάτεψα καλά.
Μετά τα έβαλα σ΄ένα ταψί με λαδόκολλα, και έριξα επάνω τους το λαδόξιδο που είχε το μπολ.
Έπειτα έτριψα και τη φέτα σε μικρά κομμάτια (εδώ προτιμάμε μαλακή φέτα για να λιώσει με το ψήσιμο).
Και τα έψησα στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Θα δείτε και μόνοι σας πότε είναι ψημένα.
Τρώγονται ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο, και είναι πεντανόστιμα, σαν να τρώμε κρέας.
Βλέπετε πως έλιωσε η φέτα και έγινε κρέμα. Είναι ένα πραγματικά πανεύκολο πιάτο για όσους τρώνε τα μανιτάρια.




5 σχόλια:

  1. Νοστιμο, ευκολο , Ως φρεσκο ? μελος, θαθελα να μαθω ,Αυτη η συνταγη σε αυτες τις δοσεις ΠΟΣΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ,ΟΛΟ ?? Ετσι θα καταλαβω καλλιτερα μεγεθος Μεριδοςσωστης ! Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 μονάδες από φέτα και λάδι και ποσότητα απεριόριστη ούτως ή άλλως είναι ένα διαιτιτικό φαγητό

      Διαγραφή
  2. Βαρέθηκα να βλέπω την ίδια συνταγή παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή