Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


 Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 χταπόδι περίπου 1 1/2 κιλό
  • 1/2 κούπα λάδι και 3 κ.σ. ακόμα για το μακαρονάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά αν δε σας αρέσει μην το βάλετε)
  • 4 ώριμες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρασοπότηρο  κρασί





Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.Κόβουμε κατά μήκος τα πλοκάμια του. Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκορδάκι με το λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, όχι όμως να καεί,
και προσθέτουμε το χταπόδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τσιγαριστεί κι αυτό για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε το κρασάκι στο φαγητό, και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά.
Αναλόγως το χταπόδι, μέχρι να μαλακώσει.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι το χταπόδι και όταν είναι έτοιμο, πλένουμε και τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα.
Αλατίζουμε με προσοχή, γιατί το χταπόδι έχει αλάτι, και ψήνουμε 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταυτόχρονα βράζουμε το μακαρονάκι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε

Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 κ.σ. λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μακαρονάκι.
Ανακατώνουμε με γρήγορες κινήσεις, κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Εντωμεταξύ παρακολουθάμε και το χταπόδι.


και μόλις δέσει η σάλτσα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο πιπέρι επάνω.                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου