Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΚΑΒΓΙΑ

Πρόκειται για ένα καθαρά θαλασσινό πιάτο, μια σούπα  που έφτιαχναν οι ψαράδες στα καϊκια, με ψαράκια  πατάτες και ότι άλλο είχαν. Και επειδή η ποικιλία των ψαριών που έβαζαν ήταν μεγάλη, και και τα ψάρια ολόφρεσκα έκαναν μια  πεντανόστιμη θαλασσινή σούπα την κακαβιά.
Εάν χρησιμοποιήσετε διάφορα ψάρια, το φαγητό σας θα γίνει αφάνταστα νόστιμο.
Εγώ είχα μόνο κοκκινόψαρα και μπακαλιαράκια, αλλά έγινε πολύ νόστιμη, και η δική μου κακαβιά. Ας την φτιάξουμε λοιπόν.



Υλικά

  • 2 κοκκινόψαρα και 2 μπακαλιαράκια,
  • (αν έχετε κι άλλα ψάρια τόσο το καλύτερο θα βγάλουν περισσότερο και πιο νόστιμο ζουμάκι)
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 4 πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 μέτρια καρότα
  • το χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο τέλος




Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα λαχανικά μας επίσης
Κόβουμε σε μέτριες  ροδέλες τις πατάτες τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Το ίδιο κάνουμε και με τα ψάρια, αλλά σε πιο χοντρές ροδέλες
περίπου 3 δάχτυλα στο πάχος.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι.
Έπειτα μια στρώση κρεμμύδια, μια καρότα, μια πατάτες, και τέλος ψάρι.
Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30-35 περίπου λεπτά.
Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να μην κολλήσει το φαγητό,
δεν ανακατεύουμε.

Τέλος με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε και αν είναι ψημένα τα λαχανικά,
προσθέτουμε το λεμόνι,
κουνάμε πάλι την κατσαρόλα να ανακατευτούν, κατεβάζουμε από το μάτι
και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου