Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

Τα υλικά που θα σας δώσω κάνουν ένα μεγάλο ταψί της κουζίνας. Γίνεται τρομερά γρήγορα και είναι πανεύκολο η μόνη καθυστέρηση μέχρι να γίνει η κρέμα. Όσο για το κόστος 4,5-5 ευρώ μόνο.
Είναι πολύ νόστιμο και βγάζει πάρα πολλά κομμάτια.


Υλικά για την κρέμα
9 κούπες γάλα
2/3 της κούπας ζάχαρη
7 γεμάτες κ. σ. αλεύρι
3 γεμάτες κ. σ. κορν φλάουρ
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
1/2 κ. γ. αλάτι σ΄αυτή την συνταγή δεν θα βάλουμε βιτάμ
και 2 πακέτα μπισκότα πτίμπερ

Στρώνουμε στο ταψί τα μπισκότα. Όπως βλέπετε δεν είναι απαραίτητο να είναι ενωμένα, η κρέμα θα μπει επάνω τους ζεστή και κατά συνέπεια αυτά θα ενωθούν.
Τις οδηγίες για σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής θα τις βρείτε αναλυτικά εδώ (http://cretatrapezomata.blogspot.gr/2013/10/blog-post_19.html)
Φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθώντας τις οδηγίες, και έτσι ζεστή όπως είναι τη ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε να πάει παντού.
Περιμένουμε 1 λεπτό να στερεοποιηθεί (δεν χρειάζεται παραπάνω) και βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα κατά τον ίδιο τρόπο.
Βλέπεται δεν χρειάζεται να είναι τελείως ενωμένα με τη ζεστή κρέμα ενώνονται.
Επιπλέον η συγκεκριμένη κρέμα όταν κρυώσει γίνεται συμπαγής μένει σταθερή όταν την κόβουμε δεν τρέχει έχει <<σώμα>>.

Ανακατεύουμε γρήγορα την κρέμα και στρώνουμε και την υπόλοιπη επάνω στα μπισκότα.

Τέλος περιμένουμε πάλι 1 λεπτό, και τρίβουμε με τα χέρια μας πάνω στο γλυκό τα μπισκότα που μας έχουν περισσέψει.(μη σας φαίνεται παράξενο, με τον τρόπο που τα βάζουμε στο ταψί, από τα 2 πακέτα μπισκότα, θα σας περισσέψουν για να τρίψετε και να βάλετε στο τέλος).
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Εγώ εδώ επειδή ήθελα να το φωτογραφίσω έκοψα ένα κομμάτι πριν το βάλω στο ψυγείο για να δείτε τη κρέμα

Εδώ είναι ακόμα ζεστή όταν κρυώσει γίνεται  εντελώς στέρεη Αλλά και έτσι ζεστή όπως είναι μπορείτε να δείτε πως στέκεται πάνω στα μπισκότα.

























1 σχόλιο:

  1. δροσερο γλυκο απλα εγω βαζω και μια στρωση κρεμας σοκολατας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή