Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Σεπτεμβρίου 04, 2013 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments



Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιούς
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 μικρές μελιτζάνες ( τις οποίες θα κόψουμε στη μέση, θα τους βάλουμε αλάτι για 5-6 λεπτά να ξεπυκρίσουν, και μετά θα τις ξεπλύνουμε για να είναι έτοιμες να μπουν στο φαγητό)
  • 3 ντοματάκια ψιλοκομμένα, ή μια μεγάλη αλλά ώριμη ντομάτα
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγα πράσινα φασολάκια
  • 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι


Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Το κέλυφος  εάν χρειάζεται και την τσίπα που έχουν μπροστά
Τους βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αρκετό αλάτι .Όταν αρχίσουν να βράζουν τους αφήνουμε να βράσουν μόνο 3 λεπτά όχι παραπάνω. Τους ρίχνουμε στο νεροχύτη
και τους πλένουμε καλά με το νερό και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε μέσα και τους χοχλιούς και τους τσιγαρίζουμε και αυτούς για 3 μόνο λεπτά ίσα ίσα να πάρουν την γεύση και το άρωμα από το κρεμμύδι και το λάδι.
Μετά τους αφαιρούμε με μια τρυπιτή κουτάλα προσέχοντας να μη βγάλουμε έξω το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, τα κολοκύθια στη μέση, τις μελιτζάνες έχουμε περιγράψει πως θα τις ετοιμάσουμε, τα φασολάκια, το μαϊντανό και τα ντοματάκια  ψιλοκομμένα και τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30-35 λετπά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
Όταν πλέον είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα και τους χοχλιούς λίγο θυμάρι και ανεχουμίζουμε την κατσαρόλα ( την κουνάμε δεξιά αριστερά να ανακατευτούν χοχλιοί- λαχανικά).
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά, τρίβουμε μέσα και λίγο πιπεράκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο και γεμάτο βιταμίνες.
Είπαμε όσο υπάρχουν ακόμα σε αφθονία τα λαχανικά του καλοκαιριού, ας τα εκμεταλευτούμε στο έπακρον
Εμείς εδώ στην Κρήτη άλλωστε,  συνηθίζουμε να τρώμε πολλά λαχανικά και χόρτα χειμώνα καλοκαίρι.



0 σχόλια: