Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΧΟΧΛΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΟΦΑΓΑΔΑ!

Θα μου πείτε με πόσους τρόπους πια τρώμε τους χοχλιούς ε αφήστε το καλύτερα! Είναι νόστιμοι και αγαπημένο φαγητό εδώ όπως και να τους ψήσουμε.


  •  Υλικά
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 3 στενόμακρες μελιτζάνες κομμένες στη μέση
  • 5 κολοκύθια κομμένα στην μέση
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους και 2 ακόμα τις οποίες θα τρίψουμε
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κιλό χοχλιούς




Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Το κέλυφος  εάν χρειάζεται και την τσίπα που έχουν μπροστά 
Τους βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αρκετό αλάτι .Όταν αρχίσουν να βράζουν τους αφήνουμε να βράσουν μόνο 4 λεπτά όχι παραπάνω. Τους ρίχνουμε στο νεροχύτη


και τους πλένουμε καλά με το νερό και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες στη μέση και τις ντομάτες σε κυβάκια.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.Αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες με τον ντοματοπελτέ διαλυμένο καλά μέσα τους.
Κουνάμε την κατσαρόλα μας δεξιά αριστερά ( ανεχουμίζουμε δηλαδή το φαγητό)  και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα δεν ξεχνάμε να κουνάμε την κατσαρόλα μας ( δεν ανακατεύουμε, θα χαλάσουν τα λαχανικά μας!) για να μην μας πιάσει το φαγητό.
Έπειτα βάζουμε και τους χοχλιούς μέσα, ανεχουμίζουμε ( κουνάμε την κατσαρόλα) και μαγειρεύουμε για κανένα δεκάλεπτο ακόμα
 και έχουμε  έτοιμο ένα νόστιμο, καλοκαιρινό και υγιεινό φαγητό, που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω σε πιάτο, παρά μόνο στην κατσαρόλα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου