Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΒΛΗΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


Όπως συμβαίνει με όλες τις σαλάτες μας έτσι και εδώ ,τα πεντανόστιμα αυτά χορταράκια μπορούν να φαγωθούν ως σαλάτα ,αλλά και ως ένα κανονικό ελαφρύ και υγιεινό γεύμα. Εδώ στην Κρήτη συνηθίζουμε να τρώμε πολλά χόρτα και σαλάτες και τα συνδιάζουμε σχεδόν με όλα τα φαγητά.Εδώ έχουμε λοιπόν ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φαγάκι- σαλάτα.Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή να συνοδεύσουμε με αυτά ψάρια τηγανιτά ή στο φούρνο καθώς επίσης και κρέας με όποιον τρόπο κι αν το έχουμε μαγειρέψει (εκτός από βραστό).



Υλικά

  • 1 κιλό βλήτα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • ελαιόλαδο, αλάτι 1-2 λεμόνια



Καθαρίζουμε τα βλήτα, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε κάλά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε πρώτα τις πατάτες  ολόκληρες να βράσουν για 15-20λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα βλήτα και αλατίζουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και τα βλήτα. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι τα χόρτα τις πατάτες και τα κολοκύθια και αν είναι ψημένα σουρώνουμε το νερό γιατί αλλιώς τα χόρτα μας θα κιτρινίσουν.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο λεμόνι και  εάν χρειάζεται αλάτι.















1 σχόλιο:

  1. Καλή. η συνταγή.... Ο. χρόνος βρασηματος. για τα βλήτα. μου. φάνηκε πολύς.. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή