Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Καλιτσούνια λυχναράκια



Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3-4 βανίλιες
  • 3 αυγά ολόκληρα και 3 κρόκοι και1 αυγό άλειμα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 μπέηκι
  • 1 κ.σ μέλι
  • το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 1750 γ.μ περίπου αλεύρι


Για τη μυζήθρα

  • 1300 γ. μ. μυζήθρα
  • 1 αυγό 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2-3 βανίλιες


Σ ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τη μυζήθρα με το αυγό τη ζάχαρη και τις βανίλιες  μέχρι να ενωθούν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά,τα αυγά τους κρόκους, το μπέηκι το γάλα τις βανίλιες και το μέλι. Έπειτα διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού και την προσθέτουμε στο μείγμα..Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά να ενωθούν (με το μίξερ).
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.Την σκεπάζουμε να μην ξεραθεί.
Ρίχνουμε αλεύρι στο τραπέζι και με τον πλάστη παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλο μισό πόντο στο πάχος.Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους. Βάζουμε στο κέντρο τη μυζήθρα και τσιμπάμε το φύλλο γύρω γύρω μέχρι να κλείσει. Έτσι γίνονται τα Κρητικά λυχναράκια.Τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα μέχρι να τελειώσουν.
Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα , τα αλείφουμε με αυγό ,πασπαλίζουμε με κανέλα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν




















3 σχόλια: