Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Αγκινάρες με πατάτες γιαχνί



Μετά από τόσες μέρες κατανάλωσης κρέατος λόγω εορτών ας φάμε και ένα λαδερό φαγητό.


Υλικά

  • 6 άγριες αγκινάρες
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 μέτρια καρότα
  • 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι κρεμμύδια
  • 2/3 κούπας ντοματοχυμό
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. θυμάρι, αλάτι πιπέρι
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες μας τις κόβουμε στη μέση και τις τρίβουμε με το λεμόνι να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το άσπρο μέρος από τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις αγκινάρες τα καρότα τις πατάτες και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά.
Έπειτα ψιλοκόβουμε τα πράσινα φύλλα από τα κρεμμύδια και τον άνηθο και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τον ντοματοχυμό. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά μας .
Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν τη χαμηλώνουμε ρίχνουμε το θυμάρι , το πιπέρι και σιγοβράζουμε για30 λεπτά .
Δοκιμάζουμε με το πιρούνι και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου