Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κέικ απλό αλλά …….υπερπαραγωγή


















Εγώ μέτρησα τα υλικά με την κούπα που βλέπετε και δεν χρησιμοποίησα μίξερ αλλά αυγογδάρτη  τι θα χρησιμοποιήσετε εσείς είναι στην κρίση σας πάντως είναι ένα πανεύκολο κέικ.


Υλικά:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο.
  • 1 ½  ζάχαρη
  • 1 καλά  γεμάτη  κούπα γάλα
  • 5 αυγά
  • Το ξύσμα από 2 λεμόνια (πάντα ακέρωτα)
  • 4 ½ καλά γεμάτες κούπες αλεύρι τι οποίες κοσκινίζουμε μαζί με 1 ολόκληρο μπέικη και 2 κ.γ. ακόμα
  • 1 συσκευασία σταγόνες  σοκολάτας των 100 γρμ. και μια κουβερτούρα των 100 γρμ.  επίσης


Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη να ανακατευτούν πολύ καλά(δεν είναι ανάγκη να λιώσουν θα λιώσουν στην συνέχεια μην ανησυχείτε).
Προσθέτουμε και τα αυγά όλα μαζί και χτυπάμε να ανακατευτούν πολύ καλά.
Ρίχνουμε και την κούπα το γάλα  με το ξύσμα  από τα λεμόνια.
Τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν και αφου ανακατέψουμε καλά να γίνει το μείγμα μας  ομοιογενές (μη φοβάστε δεν θελει κόπο γιατι το ελαιόλαδο δε σκληραίνει το μείγμα μας ) προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Λαδώνουμε καλά τη φόρμα μας και βάζομε το μείγμα μας (εδώ πάλι έχω να σας πω ότι δεν αλευρώνω τη φόρμα μου και μέχρι στιγμής δεν μου έχει καεί κανένα κέικ  εσάς είναι στην δική σας επιλογή αν θέλετε αλευρώστε την φόρμα σας).
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ψήνουμε το κέικ μας σ αυτή τη θερμοκρασία για 40 λεπτά και μετά επειδή ανεβαίνει πολύ και θέλει παραπάνω ώρα στους 150 αλλά 15 με 20 λεπτά μέχρι να καρφώσουμε την οδοντογλυφίδα η μας στο κέικ και να βγει καθαρή 9 μη φοβάστε στους 150 βαθμούς όση ώρα και να κάνει να ψηθεί το κέικ μας ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΨΗΝΕΤΑΙ).
Αφού ψηθεί και κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα και αλείφουμε με σοκολάτα πρώτα τα πλαϊνά του κέικ μας Σε μια λαδόκολλα έχουμε απλώσει την τρούφα μας και κυλάμε το κέικ μας  επάνω να κολλήσει η τρούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου