Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ντολμαδάκια με φρέσκα φύλλα στο ταψί


  




Υλικά

  • ½ κιλό αμπελόφυλλα
  • 2/3 της κούπα λάδι  και ½ της κούπας για το ταψί
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι  φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • 1 αγκινάρα
  • 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι,  ½ κ.γ. ρίγανη


Σε βραστό νερό ζεματάμε ελάχιστα τα φύλλα μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια λεκάνη τρίβουμε τις ντομάτες το ξερό κρεμμύδι και τα κολοκύθια.
Προσθέτουμε το λάδι, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια το μαϊντανό και το δυόσμο. Τέλος το ρύζι, το αλάτι και τη ρίγανη.
Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας και τα στρώνουμε κατά σειρά επάνω στο ταψί.
Όταν τελειώσουμε βάζουμε νεράκι στη λεκάνη που είχαμε τα υλικά μας να πάρει τα ζουμάκια και τις ουσίες από τα λαχανικά,  λίγο αλάτι επιπλέον και το ρίχνουμε πάνω στο ταψί με  τη ½ κούπα λάδι.
Τώρα για να μη μας καούν  τα ντολμαδάκια της επάνω σειράς κόβουμε λεπτές  ροδέλες ντομάτας και τις βάζουμε επάνω τους.
Τέλος  σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου
45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου