Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Αγκινάρες και χοχλιοί με μάραθα!!


Υπέροχο, οικογενειακό , υγιεινό φαγητό.
Από τα νόστιμα κι αγαπημένα της κουζίνας μας.
Βασική προϋπόθεση βέβαια να σας αρέσουν οι χοχλιοί!

Υλικά

  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 3 πατάτε κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • Αγκινάρες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2/3 της κούπας λάδι, αλάτι
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 3 κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κιλό χοχλιούς



Για τους χοχλιούς


Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Το κέλυφος  εάν χρειάζεται και την τσίπα που έχουν μπροστά
Τους βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αρκετό αλάτι .
Όταν αρχίσουν να βράζουν τους αφήνουμε να βράσουν μόνο 4 λεπτά όχι παραπάνω. Τους ρίχνουμε στο νεροχύτη και τους πλένουμε καλά με το νερό και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.


Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τους χοχλιούς για 2-3 λεπτά.
Έπειτα τους αφαιρούμε με τριππητή κουτάλα
και τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο (προσοχή να μην καεί).



Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μάραθο,


τις τριμμένες ντομάτες και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.


Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τις αγκινάρες και τους χοχλιούς.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη.


Έτοιμο, το φαγητό μας .
Γεμάτο λαχανικά και βιταμίνες, για όλη της οικογένεια.
Αν θέλετε περισσότερο ψημένες τις αγκινάρες, αφήστε το φαγητό να ψηθεί , λίγο περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου