Κρητικά Τραπεζώματα

Κρητικά Τραπεζώματα
Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Γλυκό "Ραφαηλ" από τη Βαγγελιώ !





Είναι  σοκολατένιο, ελαφρύ,  και πολύ νόστιμο το σημερινό  μας γλυκό! 
Είναι μια  δημιουργία της Βαγγελιώς μας.
Πολύ εύκολο -γρήγορο ευπαρουσίαστο, μα, πάνω απ΄όλα πάρα, μα πάρα πολύ νόστιμο.
Υλικά
  • 4 πακέτα μπισκότα πτίμπερ
  • 1 λίτρο φυτική σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 5 1/2  ποτήρια αγάλα
  • 2 κρέμες στιγμής σοκολάτας
  • τριμμένη σοκολάτα για να βάλουμε πάνω στο γλυκό






Σπάμε 4 πακέτα μπισκότα πτίμπερ σε μεγάλα κομμάτια (τα κόβουμε στα 4),






 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά 1 κουτί ζαχαρούχο με 1 λίτρο φυτική σαντιγί.

Αφού χτυπήσουμε πολύ καλά την σαντιγί φτιάχνουμε την Κρέμα σοκολάτας .






Βάζουμε 5 μισή ποτήρια γάλα, και προσθέτουμε τις κρέμες σοκολάτας στιγμής,
ανακατεύουμε με το μίξερ  για 3 με 4 λεπτά,

Έπειτα,  προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε, στην σαντιγί, και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μας.


Κολπάκι! Για να πάνε τα μπισκότα παντού, και να μην είναι στην πάνω μεριά μόνο μπισκότα, και από κάτω μόνο σαντιγί, προσθέτουμε ένα μέρος από τα μπισκότα,






το 1/4,   ανακατεύουμε καλά με την σαντιγί,  ώστε να πάει παντού, επαναλαμβάνουμε πολλές φορές 



 μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.



 Απλώνουμε την τούρτα μας στο ταψί μας  ή σε 2 μικρά όπως εδώ

Και μια τελευταία πινελιά.
Στο υπέροχο γλυκό μας, βάζουμε  τριμμένη σοκολάτα από πάνω.
Στο σημείο αυτό ,   το γλυκό πρέπει να μπει  στο ψυγείο στο ψυγείο, για να παγώσει καλά, και είναι έτοιμο!
Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε πλέον, ένα πανεύκολο υπέροχο ελαφρύ σοκολατένιο γλυκάκι!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Βαγγελιώ μας,  που μοιράστηκε την υπέροχη συνταγή της μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου