Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μυζηθροπιτάκια μπουκίτσες με φρέσκο δυόσμο!


Τραγανά, υπέροχα μυζηθροπιτάκια, έχουμε σήμερα, με φρέσκο δυόσμο.
Νοστιμιά και υπέροχη μυρωδιά.
Σκέτα ή με θυμαρίσιο μελάκι,
όπως κι αν τα προτιμάτε είναι φανταστικά.

Υλικά 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

Με ένα πιρούνι μαλάσουμε  (ζυμώνουμε) τη μυζήθρα με το ψιλοκομμένο δυόσμο.

Για τη ζύμη
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ρακί
  • 2 και  1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι, και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και ρίχνουμε το λάδι τη ρακί το νερό και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι (κατά το ζύμωμα ίσως χρειαστεί περισσότερο αλεύρι η  νερό).

Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ανοίγουμε το φύλο μας(προσπαθώντας να το κάνουμε αρκετά λεπτό).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ιδική μηχανή για το άνοιγμα φύλλου.

Βάζουμε κομματάκια μυζήθρας κατά μήκος του φύλλου, τα γυρίζουμε έτσι ώστε να τα σκεπάσει,  με την άκρη της παλάμης μας, χωρίζουμε μπουκίτσες μυζηθροπιτάκια,


και τα κόβουμε με την ιδική ροδέλα ή με το μαχαίρι, αν δεν έχουμε.


 Τηγανίζουμε σε άφθονο  καυτό λάδι

και έτοιμα .
Τώρα , μπορούμε να τα φάμε σκέτα ως έχουν, ή ζεστά  περιχυμένα με μέλι.
Μπορούμε επίσης να τα βάλουμε ένα ένα ένα στην κατάψυξη, όταν παγώσουν τα βάζουμε σε σακούλες τροφίμων και ξανά στην κατάψυξη.
Τηγανίζονται παγωμένα όποτε θέλουμε, με προσοχή στο τηγάνισμα μη μας κάψει το λάδι.
Έτσι όπως είναι ζεστά ζεστά γίνονται ανάρπαστα , αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου