Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στη γάστρα και ντολμάδες με κοκκινογούλια (σεσκουλα)!!!!


Αγαπημένοι φίλοι του blog μας, γεια σας και πάλι.
Μετά από μια μικρή απουσία ξανά στις συνταγές μας
ΚΡΗΤΙΚΌ ΧΩΡΙΆΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΌ ΣΉΜΕΡΑ σας έχουμε.
Πιπεριές - ντομάτες και ντολμάδες με κοκκινογούλια στη γάστρα!!!!!
Λατρεμένο αγαπημένο, παραδοσιακό φαγητό , κουβαλάει χωριό και παιδικές μνήμες!!!!!!!

Υλικά

  • 3 κούπες  ρύζι καρολίνα
  • 2/3 της κούπας λάδι για το γεμίδι,  και ½  κούπα  ακόμα για την γάστρα
  • 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια, και 2 τριμμένα καρότα
  • 1   ματσάκι  μαϊντανό
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες, αλάτι, 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας, λίγο τριμμένο πιπέρι
  • 6-7 φύλλα από κοκκινογούλι (αναλόγως την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε)
  • 3 πιπεριές φλωρίνης, 3 πιπεριές  κέρατο, 2-3 ντομάτες



Σε βραστό νερό, ζεματάμε για ελάχιστο χρόνο τα κοκκινογούλια.
Προσέξτε, είναι πολύ τρυφερά αν τα αφήσετε πολύ ώρα θα λιώσουν.
Έπειτα, αφαιρούμε το κοτσάνι, και κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια, για να τα τυλίξουμε σε ντολμαδάκια.
Ανοίγουμε τι πιπεριές και τις ντομάτες για να τις γεμίσουμε.
 Σε μια λεκάνη βάζουμε τα 2/3 της κούπας το λάδι, τις τριμμένες ντομάτες,  και το ντοματοπελτέ διαλυμένο μέσα τους ,   το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα  τριμμένα  κρεμμύδια, τα τριμμένα καρότα,  το ρύζι, αλάτι,  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Ανακατεύουμε το γεμίδι μας να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές- ντομάτες, και έπειτα τυλίγουμε τα ντολμαδάκια με τα κοκκινογούλια.
Τα βάζουμε πάνω από τις πιπεριές, και αλατίζουμε.
Ρίχνουμε τη 1/2 κούπα το λάδι, το ζουμάκι που μας έχει μείνει στο μπολ με το γεμίδι, και νεράκι μέχρι να φτάσει τα ντολμαδάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε πάνω κάτω αντιστάσεις στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι, για 45-50 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, δοκιμάζουμε, και αν είναι έτοιμα συνεχίζουμε το ψήσιμο για 6-7 λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο πλέον.
Νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια, λίγο παράξενο ίσως, αν δεν έχει συνηθίσει κανείς τα κοκκινογούλια, ή σέσκουλα, όπως τα λένε, όμως εμείς εδώ τα χρησιμοποιούμε πολύ σε πολλά φαγητά και μας αρέσουν πολύ.

3 σχόλια:

  1. εμεις κοκκινογουλια λεμε τα παντζαρια.και επειδη εχουμε πολλα στο κηπο κανουν αυτα τα φυλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είναι σέσκουλα ή κοκκινογούλια; Γιατί άλλο το ένα άλλο το άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να μην μπερδευόμαστε κοκκινογούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή