Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Mπριζόλες χοιρινές με πατάτες και κουνουπίδι στο φούρνο!

Φαγάκι νόστιμο με το κρεατάκι και τα λαχανικά του για σήμερα.
Μπριζόλες λοιπόν με κουνουπίδι και πατάτες στο φούρνο.
Φαγητό πολύ νόστιμο και για όλη την οικογένεια εμείς εδώ το <<τσακίσαμε>>. και έτσι που είναι και ο καιρός βροχερός και κάνει και αρκετό κρύο ήταν ότι πρέπει.

Υλικά
  • χοιρινές μπριζόλες 4-5 (όσες θέλετε)
  • 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και πλυμένο εννοείτε
  • 1 μέτριο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, που θα βάλουμε ενδιάμεσα στα κομμάτια του κουνουπιδιού 
  • μισό μάτσο ψιλοκομμένο σέλινο
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα ντοματοχυμό, αλάτι, χυμό από 2 λεμόνια, 
  • και 2/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • από μπαχαρικά ρίγανη -θυμάρι  από 1/2 κ.γ.για τις μπριζόλες
  •  και 1/2 κ.γ. κίμινο για το κουνουπίδι.

Βάζουμε τις μπριζόλες στο κάτω μέρος του ταψιού αφού τις πλύνουμε, τις αλατίσουμε και τις πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε, αλατίζουμε πατάτες-καρότα-κουνουπίδι (το κουνουπίδι το πασπαλίζουμε με λίγο κίμινο του πηγαίνει πολύ),
και τα βάζουμε όπως βλέπετε ενδιάμεσα όπου έχει χώρος, εκτός από το κουνουπίδι, το οποίο φροντίζουμε να είναι μαζεμένο στη μια πλευρά του ταψιού και ενδιάμεσα στο κουνουπίδι σκορπάμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλινο..Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ντοματοχυμό και βάζουμε και 1 1/2 κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 220 βαθμούς, έπειτα ανεβάζουμε τις μπριζόλες πάνω στα λαχανικά να ροδίσουν από την μια πλευρά.


Όταν είναι έτοιμες, τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη και ρίχνουμε μέσα και το χυμό από τα λεμόνια.
Όπως βλέπετε το φαγητό μας είναι έτοιμο και λαχταριστό.
Και με την ευκολία του ταψιού και του φούρνου που δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε συνέχεια και δεν μας χαλάει και το κουνουπίδι γιατί απλά δεν το πειράζουμε καθόλου.
Μια χαρά ψήνεται στο φούρνο το κουνουπίδι  και όλα   μαζί, γίνονται πεντανόστιμα.
Εδώ πρέπει να πω, ότι τα μπαχαρικά τα βάζω ξεχωριστά σε μπριζόλες- κουνουπίδι, γιατί νομίζω ότι έτσι γίνεται καλύτερο.
Αν δεν συμφωνείτε, βάλτε τα σε όλα μαζί, αν πάλι δεν σας αρέσει κάποιο από τα μπαχαρικά που χρησιμοποιώ, παραλείψτε το, και χρησιμοποιήστε όποιο σας αρέσει.
Όπως και να το κάνετε το φαγητό γίνεται απίθανο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου