Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

 Η μπουγάτσα της Πρωτοχρονιάς πραγματικά πανεύκολη και νοστιμότατη, χωρίς αυγά και βούτυρο, και καθόλου μα καθόλου κόπο! Την φτιάξαμε κα...

Η μπουγάτσα της Πρωτοχρονιάς απίθανη γεύση!

Ιανουαρίου 08, 2015 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments

 Η μπουγάτσα της Πρωτοχρονιάς πραγματικά πανεύκολη και νοστιμότατη, χωρίς αυγά και βούτυρο, και καθόλου μα καθόλου κόπο!
Την φτιάξαμε και την ημέρα των Θεοφανίων έπειτα από επιθυμία της οικογένειας και μάλιστα εις διπλούν η μία ήταν παραγγελία φίλων.

Υλικά

  • 4 μεγάλες κούπες γάλα πρόβειο
  • 2/3 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη,
  • 2 φύλλα σφολιάτας, λίγο βιτάμ για να αλείψουμε το ταψί, και ζάχαρη άχνη, και κανέλα για να την πασπαλίσουμε



Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε, γάλα-σιμιγδάλι-ζάχαρη-βανίλια  βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι ν΄αρχίσει να βράζει.
 Εδώ βλέπετε την κούπα που χρησιμοποίησα τόσο μεγάλη πρέπει να είναι. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται η κρέμα, ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλήσει, μέχρι ν΄αρχίσει να βράζει.
Από την στιγμή που θ΄αρχίσει να βράζει, την αφήνουμε ανακατεύοντας πάντα να βράσει για 3-4 λεπτά μόνο.
Αν σας φανεί αραιά, μην ανησυχείτε μέχρι να κρυώσει θα είναι όπως πρέπει.
Θα ψηθεί και στο φούρνο.  Κρέμα θέλουμε να έχει η μπουγάτσα μας όχι τσιμέντο.
Αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε το ταψί μας με βιτάμ και βάζουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αφού κρυώσει η κρέμα, την απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα, και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά φύλλα της κάτω σφολιάτας, και σκεπάζουμε την πάνω.
Τρυπάμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία, για να μην φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε λίγο όχι να κρυώσει αλλά να μην καίει, να είναι χλιαρή, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Αυτό ήταν  Η μπουγάτσα μας είναι έτοιμη για φάγωμα μοσχομυρίζει το σπίτι και από γεύση απίθανη.
Με το πρόβειο γάλα δεν χρειάζεται να βάλουμε μέσα αυγά και βούτυρο.
Η κρέμα γίνεται πεντανόστιμη.
Τώρα αν δεν σας αρέσει η σφολιάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας απλά θα πρέπει να βουτυρώνετε κάθε φύλλο.
Στην  οικογένεια ήθελαν φέτος να βάλω σφολιάτα αλλά θα φτιάξουμε κάποια στιγμή και με φύλλο κρούστας.

0 σχόλια: