Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Χυλωμένη φασολάδα με πολύχρωμες πιπεριές!!!!


Το εθνικό μας φαγητό, φουλ στο χρώμα και τις βιταμίνες.
Πεντανόστιμη χυλωμένη φασολάδα με τα όλα της, γεμάτη λαχανικά με δεμένη σαλτστούλα όλο άρωμα και γεύση απίθανη!
Και για όσους έχουν πρόβλημα με την οικογένεια, του τύπου, δεν μ΄αρέσουν οι πιπεριές, μη φοβάστε,  όταν ψηθεί η φασολάδα δεν φαίνονται καθόλου..

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια μέτρια εγώ (βρήκα Λασιθίου υπέροχα)
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 μάτσάκι σέλινο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  •  κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί πιπεριά,4 μέτρια καρότα
  • 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες και 1 καλά γεμάτη κ. σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο



Βάζουμε το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια στο νερό να φουσκώσουν.
Τη επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε το νερό, βάζουμε καινούργιο (αυτό είναι προαιρετικό αν θέλετε βάλτε τα να βράσουν κατευθείαν).


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε, εκτός από τα καρότα, αυτά τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια.

Σιγοβράζουμε, για 50 λεπτά περίπου. Όταν είναι ψημένα, ρίχνουμε μέσα το λάδι, τις τριμμένες ντομάτες με το ντοματοπολτό διαλυμένο μέσα τους. Αλατίζουμε, και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσοχή ανακατεύουμε ταχτικά για να μην μας κολλήσει το φαγητό στη κατσαρόλα.

Όταν πλέον δέσει και η σάλτσα, είναι έτοιμα. Ρίχνουμε μέσα λίγο κύμινο, τρίβουμε λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε, και  σβήνουμε το μάτι. Η φασολάδα μας είναι πλέον έτοιμη, μοσχομυριστή, λαχταριστή.Ένα υπέροχο θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Συγνώμη αλλά ξεχάστηκα και δεν την  έβγαλα φωτογραφία στο πιάτο, και τώρα πλέον είναι αργά, διότι φαγώθηκε όλη, από την οικογένεια! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου