Ρυζόγαλο με κρέμα


Στη στιγμή έτοιμο εύκολο και γρήγορο μα πάνω απ΄όλα υγιεινό.
Για όλη την οικογένεια ιδικά όταν μας πιάνουν υπογλυκαιμίες και δεν υπάρχει τίποτα γλυκό στο σπίτι.

Υλικά
1 λίτρο γάλα και 2/3 της κούπας
1/2 της κούπας ρύζι νυχάκι
1 βανίλια
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2/3 της κούπας ζάχαρη και λόγο αλάτι
Βάζουμε το 1 λίτρο το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τη βανίλια, ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. (Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε τακτικά το ρυζόγαλο.)
Όταν το ρύζι είναι ψημένο διαλύουμε το κορν φλάουρ  στα 2/3 της κούπας το γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Θα δείτε να είναι έτοιμο σε δυο λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά
 μοιράζουμε σε μπολάκια
 και πασπαλίζουμε με άφθονη κανέλα.
ΈτοΙμο! Τώρα το καλοκαίρι το αφήνουμε να κρυώσει.
Πολλές φορές το βάζουμε και στο ψυγείο, και έχουμε ένα νόστιμο δροσερό και υγιεινό γλυκάκι.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις