Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow Us

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

Μαρτίου 20, 2014 Κρητικά Τραπεζώματα 0 Comments





  • Υλικά 
  • 1 κοτόπουλο ξεκοκάλισμένο το οποίο θα σας το κάνει ρολό ο κρεοπώλης σας με την γέμιση που προτιμάτε
  • για τη δική μου γέμιση χρειάστηκαν 
  • 150 γρμ. κίτρινο τυρί, 150 γρμ. ζαμπόν, και 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές λωρίδες και 1 πιπεριά Φλωρίνης και αυτή κομμένη σε λωρίδες. 
  • Για τα τσιγαριστά χόρτα
  • διάφορα άγρια χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, μάραθα, άγρια πράσσα κτλπ.)
  • 1/2 κούπα λάδι και αλάτι

Η γέμιση είναι θέμα προτίμησης μπορείτε να βάλετε μέσα ότι σας αρέσει.
Επίσης αν θέλετε μπορείτε να φιάξετε μόνοι σας το ρολό, αλλά αν υπάρχει ένα καλός κρεοπώλης ,γλιτώνετε τον κόπο όπως εγώ.




Ιδού λοιπόν το ρολό μας. Το έχουμε αγοράσει έτοιμο με τη γέμιση που προτιμάμε .
Το βάζουμε σε ένα πυρέξ με μια κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς τόση ώρα όσο ζυγίζει το ρολό μας.
Δηλ. αν το ρολό μας είναι 1 κιλό θα το ψήνουμε για 1 ώρα.
Κατά διαστήματα το λαδώνουμε με ένα πινέλο για να μη μας στεγνώσει.
Όταν πια είναι έτοιμο (έχει περάσει ο χρόνος που πρέπει να ψηθεί) το ροδίζουμε από την πάνω πλευρά, (στο γκριλ) και το γυρίζουμε να ροδίσει και από την κάτω πλευρά.
Και να γίνει όπως βλέπετε.Συγνώμη που δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ολόκληρο.
Το μυστικό στο ρολό είναι να κρατήσει τα υγρά του και να μην μείνει στεγνό.
Το συνόδευσα με άγρια τσιγαριστά χόρτα που είχα από το χωριό.
Θεώρησα ότι ήταν καλύτερη ιδέα από τις τηγανητές πατάτες και με τα χόρτα δεν χρειάζεται και σαλάτα κιόλας.
Για τα χόρτα ξέρετε την διαδικασία μαγειρέματος.
Καθάρισμα, καλό πλύσιμο, και τσιγάρισμα με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αν δεν θέλετε να το συνοδεύσετε με χόρτα, τηγανίστε πατάτες και κάντε μια ωραία σαλάτα.

0 σχόλια: