ΚΕΙΚ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Πριν την σαρακοστή προλαβαίνουμε να κάνουμε κέικ τρούφας έτσι γι τις υπογλυκαιμίες μας.
Πανεύκολα, απλά, γρήγορα, και νόστιμα φυσικά.
Εγώ χρησιμοποίησα φόρμες μιας χρήσης, εσείς χρησιμοποιήστε ότι σας βολεύει.

Υλικά
1/2 κούπα λάδι
2 κούπες φαρίνα κόκκινη και 1 κ. γ. μπέικιν
2 αυγά
2/3 της κούπας γάλα
1 φακελάκι βανίλια
100 γ.ρ.μ. τρούφα.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 1/3 κούπα ζάχαρη



Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τ΄αυγά τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε κι αυτά μέσα συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε την τρούφα ανακατεύουμε να πάει παντού..
Λαδώνουμε καλά τις φόρμες μας και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο, στις αντιστάσεις, για 40-45 περίπου λεπτά(εξαρτάται από το φούρνο).
Όπως βλέπετε είναι έτοιμα να τα <<τσακίσουμε>>.
Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα και να τους ρίξετε επάνω.
Προσωπικά νομίζω δεν χρειάζεται.
Είναι πολύ νόστιμα έτσι δεν είναι ανάγκη να τα φορτώσουμε με παραπανίσιες θερμίδες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις