Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ





Υλικά
  • 1 1/2 κιλό χοιρινες μπριζόλες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 6 μέτριες πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ρίγανη
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας, και το χυμό από 2 λεμόνια για το τέλος
                                                                                                                                           
Πλένουμε αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη και τις βάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο πιπέρι επάνω τους.  Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.Τις αλατίζουμε κ΄αυτές και τις βάζουμε πάνω από το κρέας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον ντοματοχυμό.                                                                                                                                     


 Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί, και βάζουμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 15 περίπου λεπτά.
Μετά τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, τις περιχύνουμε με το χυμό από τα λεμόνια

και το φαγητό μας είναι πλέον έτοιμο.
Είναι ένα εύκολο και βολικό φαγητό και αρέσει στους περισσότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου