Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΓΙΕΙΝΑ!

Αφράτα τραγανά τριφτά χριστουγεννιάτικα μπισκότα για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά.


Υλικά


  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 1/3 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 1/2 κ. γ. αμμωνία
  • 1/2 κ. γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • το ξύσμα από 1 μικρό περγαμόντο (αν δεν έχετε από 1 μικρό λεμόνι)
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ρακί
  • 1 κιλό αλεύρι και 200 γρμ ακόμα περίπου θα δείτε στο ζύμωμα
  • σταγόνες κουβερτούρας 100 γρμ. και λευκής σοκολάτας το ίδιο


Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη ρακί, την κανέλα το ξύσμα από πορτοκάλι και το περγαμόντο,την πορτοκαλάδα, (κρατάμε λίγη για να διαλύσουμε τη σόδα) και την αμμωνία αφού πρώτα τη διαλύσουμε στο χλιαρό νερό. 

Ανακατεύουμε, διαλύουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα που έχουμε αφήσει, τη ρίχνουμε μέσα, ξανά ανακάτεμα, και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει όμως στα χέρια.

Τα σχέδια που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τα μπισκότα μου.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, τα πατάμε και τα ανοίγουμε με το χέρι, και κάνουμε τα σχεδιάκια μας.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,
ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν


Ζεστά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα στολίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας, για να κολλήσουν πάνω στα μπισκότα,
μέχρι να κρυώσουν. Και έχουμε έτοιμα αφράτα πολύ τραγανά και τριφτά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου