ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ>> ΓΙΑ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ


Μας ήρθαν φίλοι και θέλουμε να πιούμε μια τσικουδιά να περάσει λίγο η ώρα μας?
Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρέψουμε.
Με δυο τρία απλά πραγματάκια που εδώ υπάρχουν λόγω συνήθειας σε κάθε σπίτι ιδικά στα χωριά.
Κάμποσους ασκορβουλάκους ή βολβούς, όπως συνηθίζεται να τους λένε,λίγη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα, ή τυροζούλι, (τυροζούζια ή ανθοτυράκια φτιαχνουμε εδώ σε όλα μας τα χωριά) τα αγαπημένα μας τυριά, οι ντάκοι μας  που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι μας, λίγη φέτα και φυσικά ελιές.
Συνήθως έχουμε σταφιδωλιές, εδώ όμως έχω βάλει πράσινες ελιές, διατηρημένες στα μπουκάλια, σε νερό με αλάτι , πάρα πολύ νόστιμες ( η συνταγή σε κάποιο επόμενο post).
Tώρα σιγά σιγά θ΄αρχίσουμε να κάνουμε λουκάνικα, απάκια, και τσιλαδιές.
Η παράδοση της Κρήτης  επιβάλει αυτές τις μέρες που περιμένουμε τα Χριστούγεννα να έχουμε ετοιμάσει ή αγοράσει τα παραπάνω Χριστουγεννιάτικα, φαγητά,για τους παλιούς,
ορεχτικά θα λέγαμε εμείς σήμερα. 

Σχόλια