Στην κατσαρόλα λοιπόν οι γίγαντες σήμερα, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, αλλά εξίσου νόστιμοι με αυτές του φούρνου.
Υλικά
Υλικά
- 1/2 κιλό γίγαντες, 2 καρότα, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, το ένα θα το βάλουμε στην σάλτσα
- 2/3 της κούπα λάδι
- 1 μάτσο σέλινο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
- 200 γρμ. φέτα ( σκληρή κατά προτίμηση για να μη λειώσει)
- λίγη ρίγανη, πιπέρι αλάτι
Με τους γίγαντες ακολουθάμε τη γνωστή διαδικασία.
Τους έχουμε βάλει το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν, για να ψηθούν εύκολα. .
Καθαρίζουμε, πλένουμε, και κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, και τα βάζουμε να σιγοβράσουν με τους γίγαντες για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν.
Τους έχουμε βάλει το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν, για να ψηθούν εύκολα. .
Καθαρίζουμε, πλένουμε, και κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, και τα βάζουμε να σιγοβράσουν με τους γίγαντες για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να καούν.
Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες, το ντοματοπελτέ και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει και όταν είναι έτοιμη
Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες, το ντοματοπελτέ και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει και όταν είναι έτοιμη
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, και όταν κατεβάσουμε το φαγητό από το μάτι, τρίβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη βάζουμε μέσα.
Ρίχνουμε λίγη ρίγανη, και λίγο τριμμένο πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε λίγη ρίγανη, και λίγο τριμμένο πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου