Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.











Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
αλάτι, θυμάρι, ρίγανη
1 κούπα λάδι
2/3 της κούπας χυμό ντομάτας
250 γ.μ.  πολύ μικρά κολοκυθάκια

Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
5 φρυγανιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
3 κ. σ. λάδι
1 ντομάτα τριμμένη

Καθαρίζουμε  πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές.Καθαρίζουμε και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε ολόκληρα στο ταψί. Αλατίζουμε ρίχνουμε τη ρίγανη και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και το λάδι και 1 1/2 κούπα νερό και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για τον κιμά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Προσθέτουμε το αυγό και αλατίζουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη το πιπέρι και το αλάτι.Βάζουμε τις φρυγανιές στο νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό
Στίβουμε τις φρυγανίες που είχαμε βάλει στο νερό τις βάζουμε στον κιμά

και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Αφού έχουν περάσει τα 15 λεπτά βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε επάνω στις πατάτες. Ρίχνουμε και τον ντοματοχυμό και ψήνουμε το φαγητό μας για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτέκια από την μια πλευρά.Αφού ροδίσουν τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη και

έτοιμο το φαγητό μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου