Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ







Υλικά

  • 7 κούπες γάλα
  • 2 βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1¼ της κούπας συμιγδάλi
  • 4 βανίλιες
  • 4 κούπες  ζάχαρη
  • 1Φύλλο κρούστας
  • 3 κούπες νερό 
  • Την φλούδα από ένα πράσινο λεμόνι

Σε ένα τσουκάλι βάζουμε  6 κούπες γάλα και το ζεσταίνουμε . Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε 1 κούπα γάλα, 1 βιτάμ, 5 αυγά,4 βανίλιες και 1 ½ κούπα ζάχαρη και τα χτυπάμε σιγά στο μίξερ  ώστε να μην μας  κάνουν αφρό . Έπειτα προσθέτουμε 1 κι ¼  της κούπας σιμιγδάλι και τα χτυπάμε.

Γυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα   με το ζεστό γάλα και το ανακατέβουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει και να γίνει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από το μάτι.

Κόβουμε σε τρία κομμάτια το φύλλο κρούστας το αλείφουμε  με βιτάμ  παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα την τοποθετούμε  στην μέση του φύλλου  το διπλώνουμε στα δυο  έπειτα διπλώνουμε τις άκριες και το τυλίγουμε σε ρολό .

Έτσι φτιάχνουμε όλα τα φύλλα κρούστας.  Όταν τελειώσουμε τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί  το οποίο το έχουμε αλείψει με βιτάμ  και  αλείφουμε όλα τα γαλακτομπούρεκα με βιτάμ (εννοείτε πως το βιτάμ το έχουμε λιώσει). Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να ροδίσουν  μετά τα βγάζουμε .
Μέχρι να ροδίσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι .
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  2 ½ κούπα ζάχαρη , 3 κούπες νερό και την φλούδα ενός λεμονιού πράσινου και τα βράζουμε .  
Το αφήνουμε να κρυώσει .

Όταν βγάλουμε τα γαλακτομπούρεκα από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από επάνω.(προσοχή το γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο για να το απορροφήσει).






2 σχόλια:

  1. εδω ενω γραει 4 κουπες χρησιμοποιουμε μονο τις 3...η αλλη που ειναι οεοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικο μου το λαθος στο συροπι μπαινουν 2 ½ κουπες ζαχαρη κι οχι 1 ½ συγνωμη για το λαθος

      Διαγραφή