Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο και τριμμένο ανθότυρο







Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • ½ κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • Ανθότυρο ξερό τριμμένο
  • αλάτι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι ,προσθέτουμε  και το μοσχάρι , αλατίζουμε και το τσιγαρίζουμε και αυτό ανακατεύοντας συχνά για να μη μας τσικνώσει. Βάζουμε μια κούπα νερό ανακατεύουμε  και μετά από κανένα πεντάλεπτο χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας μας να σιγοψηθεί και να μαλακώσει(κατά διαστήματα ελέγχουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό).

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες με τον ντοματοπελτέ διαλυμένο μέσα τους και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα έπειτα με τρυπητή κουτάλα βάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το ζουμάκι του (δηλαδή τη σάλτσα) τη αδειάζουμε σε ένα ταψι και αναλόγως προσθέτουμε 2 με 3 κούπες νερό.

Τα βάζουμε στο φούρνο και όταν βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι.
Πέντε λεπτά πριν  να κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε στο ταψί και το κρέας .
Σερβίρουμε το φαγητό μας με τριμμένο ανθότυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου