Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!




Ένα έχω να σας πω. Είναι καταπληκτικό,κρεμώδες,όσο πρέπει γλυκό. Οι βανίλιες με το λικέρ περγαμόντο του δίνουν απίθανο άρωμα και γεύση. Μέχρι τώρα οι προσπάθειες στον τομέα του παγωτού δεν ήταν ικανοποιητικές. Τώρα όμως γευστικά πέτυχα το καλύτερο νομίζω . Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η παγωτομηχανή που δεν έχω ,και οι κρύσταλοι που έκανε το παγωτό τους οποίους ασφαλώς και δεν θέλουμε .Ε λοιπόν, τέλος σε όλα αυτά με τη βοήθεια του λικέρ. Το αλκοόλ δεν αφήνει το μείγμα να κρυσταλώσει βοηθάει τα υλικά να ενωθούν αρμονικά και το παγωτό να έχει μια κρεμώδη υφή και τέλεια γεύση. Επίσης αυτά τα ...αφήνω στην κατάψηξη 40 η 50 λεπτά και μετά βγάζω και χτυπάω να αφρατέψει για να μην κρυσταλώσει και επαναλαμβάνω αυτή την διαδικασία 3-4 φορές ανά 40 λεπτά εδώ δεν ισχύουν. Εγώ το άφησα 40 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει λίγο μετά το χτύπησα 1 μόνο φορά και τέλος. Αυτό ήταν απλά το άφησα έπειτα να παγώσει χωρίς να κάνω τίποτα.

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτί φυτική σαντιγή
  • 4 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι λικέρ περγαμότο
  • 1/2 κουτί γάλα πλήρες  παγωμένο (θα μετρήσουμε με το κουτί της σαντιγής )
  • 2 πακέτα μπισκότα πτίμπερ



Βάζουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο στην κατάψυξη για 40 λεπτά να παγώσουν.
Μετράμε μισό κουτάκι παγωμένο πλήρες γάλα (με το κουτί της σαντιγής) και χτυπάμε την σαντιγή σε ένα μπολ να αφρατέψει

Αφού έχουν παγώσει τα γαλατά μας

χτυπάμε σε μπολ το ζαχαρούχο


και σε ένα άλλο το εβαπορέ έτσι ώστε να αφρατέψουν.


Έπειτα ενώνουμε και τα γάλατα με τη σαντιγή σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε τις βανίλιες και το λικέρ και χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

Παγώνουμε για 40 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και το χτυπάμε 1 μόνο φορά καλά να αφρατέψει και αυτό ήταν.Τώρα έχουμε 2 επιλογές
1) το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και όταν είναι έτοιμο

σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού ,η σιρόπι σοκολάτας ,ή ξηρούς καρπούς (εγώ δεν έβαλα τίποτα γιατί ήθελα να δείτε την υφή του παγωτού)     ή
 στρώνουμε σε ένα ταψί (εγώ εδώ χρησιμοποίησα 2 τάπερ) μπισκότα πτίμπερ.
Όταν έχει στερεοποιηθεί το παγωτό μας, όχι  να έχει τελείως παγώσει το απλώνουμε πάνω στα μπισκότα και επάνω του βάζουμε μπισκότα πάλι.Αφήνουμε να παγώσει .Έπειτα
χωρίζουμε με μαχαίρι τα σαντουιτσάκια μας και σερβίρουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου