Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πένες στο τηγάνι!

Ναι κι όμως τα μακαρόνια μας θα τα ψήσουμε στο τηγάνι.
Πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε ένα πολύ νόστιμο φαγητό.
Στα υλικά μπορείτε να προσθέσετε, ή να αφαιρέσετε ότι θέλετε.
Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε τις πένες μας στο τηγάνι.

Υλικά

  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 ματσάκι δροσερά κρεμμύδια μόνο το άσπρο μέρος κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια,ή ντοματίνα κομμένα στη μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά , αλάτι, θυμάρι, πάπρικα
  • τριμμένο ανθότυρο
  • Μακαρόνια πένες,   χρησιμοποίησα μισό πακέτο, αναλόγως το τηγάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το πακέτο τα μακαρόνια. 

 
Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι για 2 -3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, να μαραθούν λίγο και να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
Για αυτό το λόγο θέλουμε χαμηλή φωτιά δεν θέλουμε τα τα στεγνώσουμε.
Στο σημείο αυτό μετά από 5-6 λεπτά ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε να πάνε παντού τα λαχανικά.
Μαγειρεύουμε ως έχει, για 2 λεπτάκια.
Μετά προσθέτουμε ζεστό νερό να καλύπτει τις πένες μας, και αν είναι περίπου 2 δάχτυλα πάνω απ΄αυτές.
Μόλις τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν το νερό, κι αφού δοκιμάσουμε και δεν είναι ψημένα όσο θέλουμε, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό. 
Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά μας κι αν είναι έτοιμα
Πασπαλίζουμε με θυμάρι, λίγη πάπρικα
και σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο ανθότυρο.
Αυτό ήταν, απλά και νόστιμα.
Δεν χρειάζεται πάντα,ούτε να χρησιμοποιούμε πολλά υλικά, ούτε
να κοπιάζουμε πολύ για να απολαύσουμε ένα νόστιμο πιάτο.



















1 σχόλιο:

  1. πολύ καλό,αν κι έκανα και μια πονηριά.Στο τέλος λίγο πριν το σβήσω,έβαλα λίγο τυρί κρέμα light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή