Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πατάτες φούρνου αλα cream.


Φαγάκι που λατρεύουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι!
Απλό-λιτό-εύκολο-νόστιμο!!!!!
Πατάτες φούρνου με μπέικον τυρί και κρέμα γάλακτος!
Ε!  Πεντανόστιμο....απλά
Η συνταγή είναι από την Ιωάννα μας!

Υλικά
2-3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
250γρμ. μπέικον
100-150 γρμ. τριμμένο τυρί, και 2/3 της κούπας  κρέμα γάλακτος

Για τις πατάτες φούρνου θα χρειαστούμε αλάτι, ένα φακελάκι μπέικον, λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο και κρέμα γάλακτος!
κόβουμε ροδέλες τις πατάτες και τις αλατίζουμε λίγο ανάλογα με τα γούστα μας(γιατί θα βάλουμε και το τυρί) κόβουμε και το μπέικον.
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι,  μια στρώση πατάτες  μπέικον, ξανά πατάτες μπέικον.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ξεροψηθεί το μπέικον, και  ψήνουμε στους 200 βαθμούς,  σε προθερμασμένο φούρνο  15-20 λεπτά 

Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, αφήνουμε 5 λεπτά να ροδίσουν οι πατάτες και το μπέικον και ρίχνουμε το τυρί.... το αφήνουμε στον φούρνο να λιώσει.... 

Τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος την αφήνουμε  στο φούρνο κανένα 5λεπτο 


 και έτοιμες οι πατάτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου