Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σφουγγάτο με λουκάνικο και τσιμούλια


Τέτοια νοστιμιά δεν υπάρχει.
Το Κρητικό χωριάτικο λουκάνικο σφουγγάτο με τσιμούλια
πεντανόστιμο,  πολύ αγαπημένο, και χορταστικό .
Υλικά 

  • λουκάνικο χωριάτικο 300-400 γρμ. κομμένο σε κομμάτια και πλυμένο με κρασί ή ξύδι
  • Τσιμούλια βρασμένα όσα θέλετε πάρτε 1 κιλό καθαρίστε τα πλύνετε τα και χρησιμοποιήστε 1 μεγάλο βαθύ πιάτο για το σφουγγάτο μας!
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • 5 αυγά και λίγο αλάτι


Το λουκάνικό μας κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι το πλένουμε με ξύδι-κρασί, έπειτα το κόβουμε σε μπουκίτσες.
έχουμε βράσει και τα τσιμούλια.
Σε αντικολητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι (γιατί θα βγάλει και το λουκάνικό μας), και τηγανίζουμε το λουκάνικο.
Προσθέτουμε και τα τσιμούλια, τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά από την μια πλευρά, 
ανακατεύουμε να τηγανιστούν  κι από την άλλη.


Όταν είναι έτοιμα, χτυπάμε τα αυγά και προσεχτικά ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο με τα χόρτα μας.



Ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγό,


και ξανά το μείγμα μας στο τηγάνι.
Τώρα πλέον τηγανίζουμε κανονικά το σφουγγάτο, μέχρι να ψηθεί το αυγό στο κάτω μέρος, (4 περίπου λεπτά),
το γυρίζουμε με ένα πιάτο να ψηθεί κι από την άλλη μεριά και, 


έτοιμο ζουμερό -λαχταριστό- σούπερ χορταστικό, σφουγάτο!!!
Α! κι αν σας περισσέψουν τσιμούλια, μη μου στεναχωριέστε, με λίγο λαδάκι και λεμονάκι είναι πεντανόστιμα, και μπορείτε να τα φάτε, και σαν σαλάτα, με ψαράκι ή κρέας, ή και όσπρια ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου