Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Yπέροχα σουδάκια με επικάληψη σοκολάτας γρήγορα- εύκολα -νόστιμα!


Αύριο γιορτάζουν όλοι οι Χριστιανοί. Η μεγάλη γιορτή της Παναγίας μας έφτασε!
Να κεράσουμε κι εμείς ένα γλυκάκι λοιπόν!
Σουδάκια τα αγαπημένα όλων!

Υλικά
Για την ζύμη των σου

  • 100γρμ βιταμ
  • 1 κούπα νερό
  • 1γεμάτη κούπα αλεύρι, αλάτι
  • 5 αυγά  

300-400 γρμ. σοκολ΄τα γάλακτος για επικάληψη 

Για την κρέμα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής και 2 και 1/4 της κούπας γάλα  ή αλλιώς 400 γρμ. γάλα (εδώ απλά χτυπάμε την κρέμα με το γάλα μέχρι να πήξει)

Μπορούμε να φτιάξουμε όμως και την πολύ ωραία κρέμα του blog μας. Αν φτιάξουμε αυτήν θα περιμένουμε να κρυώσει.
Η συνταγή εδώ
 ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΕ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ - ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!


Τώρα τα σουδάκια να φτιάχνουμε ως εξής


Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ με το νερό.
Όταν είναι έτοιμα, με μια κίνηση ρίχνουμε το αλεύρι και  ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις

Όταν  το ζυμάρι γίνει όπως βλέπετε μια μπάλα,  είναι έτοιμο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά σ΄ένα μπολ, και τα ρίχνουμε στο ζυμάρι μας σιγά, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν

Και να γίνουν όπως βλέπετε. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει,

και το βάζουμε σ΄ένα σακουλάκι για τρόφιμα.
Κόβουμε τη μια του άκρη και το χρησιμοποιούμε ως κορνέ.
  Βάζουμε λαδόκολλα σ΄ένα ταψί και με το κορνέ που φτιάξαμε, αραδιάζουμε μικρά μπαλάκια ζύμης επάνω.
 Όχι κοντά γιατί θα κολλήσουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για 17 λεπτά, και 10 λεπτά ακόμα στους 160, για να<<στεγνώσουν>>
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά γεμίζουμε το κορνέ μας μ΄όποια κρέμα ζαχαροπλαστικής έχουμε επιλέξει να κάνουμε,
τρυπάμε από κάτω το σουδάκι και το γεμίζουμε με κρέμα.
Αφού τα γεμίσουμε όλα, λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα γάλακτος και βουτάμε το πάνω μέρος από κάθε σουδάκι.

Τέλος πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ
και είναι πλέον έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Υπέροχο γλυκάκι για όλη την οικογένεια!
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου