Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Χοιρινό στο φούρνο απλό εύκολο νόστιμο!!!!


Παραδοσιακό και σήμερα το φαγητό μας.
Απλούστατο μα νοστιμότατο.
Παλιά το έψηναν στους ξυλόφουρνους σε ταψιά, και βάζανε ξεχωριστά κομμάτια κρέατος με αρκετό λίπος, και ψήνανε πατάτες. Εκεί να δείτε νοστιμιές!.
Τώρα βολευόμαστε με την ηλεκτρική κουζίνα.
Με  ελάχιστα υλικά, ότι πιο απλό και εύκολο. Αλλωστε η Κρητική κουζίνα δεν αποτελείται από πολύπλοκες συνταγές. Μπορούμε να πούμε ότι τα περισσότερα φαγητά, επινοήθηκαν από τις προηγούμενες γενιές Κρητικών, μέσα από την ανάγκη τους για επιβίωση. Δημιουργούσαν θρεπτικά φαγητά από το τίποτα πολλές φορές, για να μπορέσουν να θρέψουν  τις οικογένειές τους.

Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μέτρια κομμάτια
 1/2 κούπα λάδι, αλάτι θυμάρι ρίγανη πάπρικα κύμινο, το χυμό από 2 λεμόνια

Πλένουμε το κρέας το βάζουμε στο ταψί, του ρίχνουμε το αλάτι-ρίγανη-θυμάρι-κύμινο-πάπρικα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος στους 200  βαθμούς για 45-50 περίπου λεπτά.
Όταν ροδίσει το κρέας βγάζουμε το ταψί και γυρίζουμε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά
.Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμα.
Τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, και

σερβίρουμε ένα φαγητό λουκούμι πραγματικό!
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΌ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΝΑ ΕΝΑΙ ΑΠΌ ΜΑΛΑΚΌ ΜΈΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟ ΛΙΠΆΚΙ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΌ ΚΑΙ ΝΌΣΤΙΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου