Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Χοιρινό με τσιγαριστά, άγρια χόρτα!


Παραδοσιακό, αγαπημένο  φαγητό. Με ελάχιστα  υλικά, απλό, όπως όλα άλλωστε τα <<καθαρά>> Κρητικά φαγητά, πολύ υγιεινό,νόστιμο, και πολύ εύκολο.
Και μια που υπάρχουν ακόμη άγρια χόρτα (έτσι λέμε εμείς εδώ τα τσιγαριστά) πάμε να το φτιάξουμε.




Υλικά

  • άγρια χόρτα, λάπατα, ζοχούς πρασάκια , μάραθα σπανάκι, σέσκουλα, και ότι άλλο θέλετε
  • 1 κιλό χοιρινό, από μαλακό κομμάτι κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κούπα λάδι για το κρέας και 1/2 για τα χόρτα, αλάτι
  • 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια







Η διαδικασία πολύ απλή. Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (θέλουμε να βρίσκονται στο φαγητό, να μην λιώσουν),
 και τα βάζουμε μαζί με το λάδι και λίγο αλάτι να τσιγαριστούν για 10-15 λεπτά.
.
εδώ είναι έτοιμα.
Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.


Τσιγαρίζουμε το κρέας με το φρέσκο κρεμμύδι και το λάδι για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε, 2-3 της κούπας νερό, και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Τέλος ρίχνουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα, ανεχουμίζουμε ( τη γυρίζουμε δεξιά-αριστερά ν΄ανακατευτούν), και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Το φαγητό μα είναι πλέον έτοιμο και λαχταριστό.
Δοκιμάστε το είναι από τα αγαπημένα μας εδώ.
Μόνο προσοχή, τα χόρτα μας όταν τα τσιγαρίσουμε, πρέπει να κρατάνε λίγο, να μην πολυψηθούν γιατί όταν μπουν με το κρέας θα λιώσουν.
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου