Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μελιτζάνα χαραχτή-γεμιστή

Μελιτζάνα λοιπόν χαραχτή ή γεμιστή πέστε την όπως θέλετε. Εγώ απλά θα πω νόστιμη!


Υλικά


  • 2 μελιτζάνες φλάσκες όσο μπορούμε στενόμακρες
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • λεπτές φέτες γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας αλάτι προαιρετικά
  • θυμάρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο για να τις περιχύσουμε στο τέλος





Χαράζουμε τις μελιτζάνες, όχι όμως μέχρι τις άκριες γιατί θα διαλύσουν. Αλατίζουμε.

Βάζουμε στις χαραγματιές 1-2 φέτες ντομάτα 
( είναι βασικό η ντομάτα μας να είναι λεπτοκομμένη και σφιχτή, να μην έχει ζουμάκια) και 1 ροδέλα κρεμμύδι.
Κεφαλογραβιέρα όμως από τη μια άκρη μέχρι την άλλη.
Είναι βλέπετε το τυράκι που θα λιώσει και θα νοστιμίσει τη μελιτζάνα μας.
Αφού τελειώσουμε πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με θυμάρι-ρίγανη, και λίγο λαδάκι.

Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, στους 220 βαθμούς για 40-45 λεπτά, πάνω κάτω εστίες.
Πάντα βέβαια εξαρτάται από το φούρνο. θα δείτε μόλις τραβήξει το φαγητό τα ζουμάκια του  λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα.

Τ ο αποτέλεσμα είναι αυτό. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βάζουμε τη μελιτζάνα στο πιάτο και την τσακίζουμε.
Είναι πάρα πολύ νόστιμη, αλλά φροντίσετε να ψηθεί καλά η μελιτζάνα, και να ροδίσει. Κάτι ακόμα,  μην την παραγεμίσετε με λαχανικά γιατί θα σας ανοίξει. Το τυράκι όμως το θέλει πολύ πολύ για να νοστιμίσει.
Εννοείται ότι φτιάχνουμε όσες μελιτζάνες χρειάζεται για να φάει όλη η οικογένεια. Εγώ εδώ έφτιαξα για 2 άτομα. Το αλάτι γράφω πως είναι προαιρετικό γιατί το τυρί μας είναι αλμυρό, επομένως είναι στην κρίση σας αν θα βάλετε ή όχι.
Την 1η όπως βλέπετε την παραγέμισα και μου άνοιξε κάπως, τη δεύτερη τη γέμισα κανονικά και βγήκε όπως στη φωτό.
Αλλά και οι 2 το ίδιο νόστιμες ήταν.
Μπορείτε ακόμα να την σερβίρετε και σαν ορεκτικό στα τραπέζια σας. 
όπως και να χει είναι πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου